Те посетиха музея в Приморско и разгледаха разнообразните артефакти, които се помещават в

...
Те посетиха музея в Приморско и разгледаха разнообразните артефакти, които се помещават в
Коментари Харесай

Чуждестранните и български студенти от Медицинския факултет на Бургаския ВУЗ посетиха Созопол, Приморско и българския Стоунхендж

Те посетиха музея в Приморско и разгледаха разнообразните артефакти, които се обитават в него

Студентите от Медицинския факултет на университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ посетиха Беглик Таш, Приморско и Созопол. В проведената екскурзия се включиха задгранични, български студенти, лекарски асистенти и педагози от Студентски съвет.

По време на екскурзията, задграничните и другите студенти имаха опцията да посетят музея в Приморско и да прегледат разнообразните артефакти, които се обитават в него. Малко по-късно, те се допряха до светилището, което е обвързвано с култа към Свещената Богиня Майка и Богът на Слънцето Аполон – Беглик Таш.

Разхождайки се там, те видяха каменните мегалитни уреди, които съставляват паметен пророчески комплекс, където античните траки са гадаели бъдещето и са правили духовни посвещения. След това се насочиха към Созопол - най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Той е обичана дестинация на българи и чужденци. Там видяха доста археологически монументи.

Студентите разгледаха дребните сувенирни магазинчета в града и се любуваха на прелестните морски гледки. Беседите по време на екскурзията бяха двуезични, като за това се погрижи Иво Атанасов, студент от 3 курс със компетентност “Туризъм ”. Специални благодарности към него насочат уредниците от катедра „ Физическо образование и спорт “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР